Отмяна на международните санкции срещу Русия в замяна на хуманитарен коридор

...
Отмяна на международните санкции срещу Русия в замяна на хуманитарен коридор
Коментари Харесай

Русия към света: Махнете санкциите, за да пуснем храна от Украйна

Отмяна на интернационалните наказания срещу Русия в подмяна на филантропичен кулоар от Украйна за експорт на храни и отбягване на продоволствена рецесия по света - това изискване сложи през днешния ден Кремъл. 

„ Международните наказания, наложени на Москва поради военната й акция в Украйна, би трябвало да бъдат отстранени, с цел да се избегне световна продоволствена рецесия “, разгласи заместник-министърът на външните работи Андрей Руденко пред съветски медии, представен от BBC.

„ Решаването на казуса с храните изисква повсеместен метод, в това число унищожаване на глобите върху съветския експорт и финансовите транзакции “, споделя още Руденко. 

За да обезпечи филантропичен кулоар, Русия желае с изключение на анулация на глобите, Украйна да разминира околните пристанища, където дебаркират кораби.

Русия и Украйна създават 30% от международните доставки на пшеница, а войната съществено нарушава износа на стоките. Украйна не може да изпраща своите ресурси в чужбина, защото съветската войска блокира пристанищата й. Прогнозите са, че цените на храните в международен мащаб ще продължат да се повишават, до момента в който това продължава. Освен това в хода на войната има известия, че съветските сили крадат ресурси, които изнасят от Украйна, умишлено разрушават силози за предпазване на зърно и обработваеми площи. 

По-рано Организация на обединените нации прикани съветските управляващи да освободят зърното, заседнало в украинските пристанища, а през вчерашния ден Европейският съюз упрекна Русия, че употребява питателните доставки като оръжие с световни последствия. Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен подлага на критика Москва, че задържа собствените си доставки, с цел да увеличи международните цени и търгува с пшеница в подмяна на политическа поддръжка.

„ Руската артилерия бомбардира хранилища за зърно в Украйна. Съзнателно. А съветски военни кораби в Черно море блокират украински кораби, цялостни с пшеница и слънчогледови семки. Последиците от тези срамни дейности са там, с цел да ги забележим. Глобалните цени на пшеницата скачат до небето. И много страни и уязвимите групи от популацията страдат най-вече. Цената  на хляба в Ливан се е повишила със 70%, а пратките с храна от Одеса не могат да стигнат до Сомалия. “, сподели Фон дер Лайен преди ден в речта си на Световния стопански конгрес в Давос. 

 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР